Dream Cars

Aventador Roadster SV : Lambo nu ook dakloos …

Op vrijdag 14 augustus toonde Lamborghini naar aanleiding van de Concours d'Élégance in Pebble Beach haar Aventador Raodster Super Veloce. Het gaat uiteraard om de open variante van de gelijknamige coupéversie. Naar analogie met de bestaande Lamborghini Avantador SV, is ook deze supercar bijzonder exclusief. De productie blijft overigens beperkt tot 500 exemplaren.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 17 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het spreekt dat ook deze versie de designkenmerken van de Aventador SV overneemt maar de wagen krijgt een eigen identiteit omwille van de hardtop. De constructeur heeft dit “harde dak” perfect geïntegreerd is het bestaande design. Om met de haren in de wind te kunnen rijden of om ’s avonds van de sterren te genieten, moet je het dak manueel verwijderen. De twee panelen van carbon kan je afzonderlijk uitbouwen en wegen slechts 6 kg.

Onder de motorkap van deze bolide uit Sant’Agata Bolognese zien we al evenmin verrassingen. De constructeur neemt de motor over van de coupéversie. Het gaat om de magnifieke 6,5 liter grote V12 die een forse 750 pk en een al even indrukwekkende 690 Nm levert. Omdat de wagen wat stijver werd gemaakt, is deze roadster iets zwaarder  (50 kg) dan de coupe zodat hij 1.575 kg op de weegschaal zet. De prestaties lijden nauwelijks onder dit bijkomend gewicht.

Advertentie – lees hieronder verder

Een sprintje van 0 tot 100 km/u lukt in 2,9 seconden, daar waar de coupéversie die oefening in 2,8 seconden klaart. Ook de topsnelheid is eerder surrealistisch want hij haalt een top van 349 km/u !

Brengt deze Lamborghini Aventador Roadster Super Veloce ook u in vervoering ?

Lamborghini Aventador SV : stock uitgeput (07-06-15)

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon