Dream Cars

Bugatti « La Finale » : dit is de 450ste en laatste Veyron die wordt gebouwd

Op het salon van Genève toont men de 450ste Bugatti Veyron. Dit is het laatste exemplaar van deze super sportieveling die debuteerde in 2005. Daarom kreeg deze laatste Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse de toepasselijke naam « La Finale ». Je hoeft geen moeite te doen om de Euromillions te winnen, want de wagen is reeds verkocht.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 3 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Binnen enkele weken wordt hij immers geleverd aan een klant uit het Midden-Oosten. Zijn naam wordt geheim gehouden, net als het bedrag dat hij voor deze wagen heeft moeten neertellen. Uiteraard is dit een bijzondere Veyron met een bijhorende afwerking. Op de eerste beelden van de constructeur uit Molsheim, zien we dat het koetswerk bordeaux werd gelakt en het opschrift “La Finale” meekreeg op de achterspoiler.

Tenzij Bugatti ons nog wil verrassen, zal de wagen de indrukwekkende W16-motor onder de motorkap krijgen. Die wordt door vier turbo’s beademd en ontwikkelt 1.200 pk en een koppel van 1.500 Nm. Met dat potentieel spurt deze bolide in amper 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u. Hij haalt een topsnelheid van 433 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze 450ste Veyron zal in Genève schitteren naast de eerste Veyron die werd geproduceerd. Wat de opvolging betreft, weten we dat de constructeur er reeds enkele maanden aan werkt. In de wandelgangen wordt gesproken over een “Super Veyron” die 1.500 pk ontwikkelt en naar de naam “Chiron” zou luisteren. Wordt vervolgd …

Wat vond u van de Bugatti Veyron de afgelopen zes jaar ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon