Dream Cars

Bugatti overweegt nog steeds een limousinemodel

Tegenwoordig zijn alle ogen gericht op de Bugatti Chiron die in Genève werd voorgesteld, al zou het weleens kunnen dat er nog een ander model op stapel staat. Bugatti-baas Wolfgang Duerheimer geeft namelijk aan dat het merk nog steeds aan een vierdeursmodel denkt. Het idee werd voor het eerst geopperd met de Bugatti 16C Galibier (zie foto’s).

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 8 mrt. 2016 | Leestijd: 2 min

In 2009 verwachtte iedereen zich al aan een opvolger voor de Veyron. Bugatti toonde toen echter de 16C Galibier concept, een bijzonder luxueuze vierdeurs limousine die de Veyron zou kunnen vervangen. Uiteindelijk koos Bugatti ervoor om toch een nieuwe supersportwagen te bouwen. Dat werd de Chiron en die 1.500 pk sterke bolide werd vorige week onthuld.

De komst van de Chiron betekent niet dat het Galibier-project voorgoed wordt opgeborgen. Duerheimer liet zopas weten “dat hij het idee om een limousine te bouwen niet uit zijn hoofd kan zetten”. De limousine zou mogelijk een hybride motorisatie (die te zwaar is voor de Chiron) herbergen. Rest nog de vraag of moederhuis Volkswagen over de nodige financiële middelen beschikt om dit project te realiseren.

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u willen dat Bugatti deze limousine ontwikkelt? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon