Dream Cars

Deze Aston Martin stopt kogels van kaliber .44

Een gepantserde auto hoeft er echt niet uit te zien als een rijdende kluis. Het bewijs is deze Aston Martin Vantage, omgebouwd door een gespecialiseerd bedrijf in de VS.

Geschreven door Maxime Hérion | 02/04/2022

Op de zeer geheimzinnige markt der persoonlijke bescherming bieden tal van bedrijven gepantserde voertuigen aan, vaak gebaseerd op SUV’s of luxueuze sedans (denk maar aan ‘The Beast’ van de Amerikaanse president).

Een van zo’n firma’s is AddArmor, die onlangs een hoogst ongewone gepantserde auto heeft voorgesteld. Het gaat om een Aston Martin Vantage waarvan het koetswerk en de ruiten kogels van kaliber .44 kunnen tegenhouden. Wat meer is: het sportief rijgedrag van de Britse coupé zou niet in het gedrang komen.

Advertentie

Gecontroleerde gewichtstoename

Een auto pantseren, betekent de carrosserie en de onderkant verstevigen en kogelvrij glas installeren.

In het geval van deze Aston Martin wordt dit bemoeilijkt door het feit dat het een sportcoupé is met weinig ruimte voor dergelijke extra’s. AddArmor is echter in de opzet geslaagd en kondigt aan dat ‘zijn’ Vantage maar 205 kg zwaarder is dan het productiemodel, dat 1.630 kg weegt.

Aston Martin Vantage blindée gepantserd

Er wordt geen half werk verricht. Zelfs gadgets die uit een James Bond-film lijken te komen, zijn van de partij. Denk aan banden die lek ‘mogen’ gaan, deurgrepen die potentiële indringers op elektrische schokken trakteren en zelfs ondoordringbare uitlaatpijpen.

Aston Vantage

Nog steeds zeer snel

De van AMG afkomstige 4.0 twin-turbo V8 die deze sportwagen aandrijft, is goed voor 510 pk en 685 Nm. Hoewel ongewijzigd, belooft het blok voor de beveiligde Vantage nog steeds een snelle 0-100 km/u-sprinttijd van 4 seconden. De ophanging wordt wel versterkt om het extra gewicht te kunnen dragen.

Aston Martin Vantage interieur

Hem in het verkeer spotten, zal niet lukken. Deze Vantage ziet er immers 100% ‘normaal’ uit. Hij is natuurlijk wel duurder dan een standaardmodel: de transformatie is beschikbaar vanaf 29.000 euro (als je de Aston Martin al bezit).

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook