Dream Cars

Een M7 bij BMW ? Het wordt onderzocht…

Op enkele maanden van de lancering van de nieuwe 7 Reeks, rijst regelmatig een vraag: 'Gaat BMW nu eindelijk een M7 lanceren?' Het antwoord is logisch, want Audi en Mercedes bieden al respectievelijk ‘S’- en ‘AMG’-versies van hun vlaggenschip aan. Bij BMW moesten de klanten zich tot hiertoe wenden tot de B7 van de constructeur Alpina. Maar dat zou de volgende jaren wel eens kunnen veranderen…

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

In een interview met AutoGuide liet Carsten Pries, hoofd van de ontwikkeling van de BMW M-producten, zich namelijk ontvallen dat het merk op een goede dag wel eens een M7 zou kunnen produceren. Zo’n model zou zeker niet misstaan in het huidige gamma, dat zoals u weet reeds uit de M3, M4 (Coupé en Cabriolet), M5, M6 (Coupé, Cabriolet en Gran Coupé), X5 M en X6 M bestaat. Toch zal deze M7 pas realiteit worden eens BMW vaststelt dat er genoeg vraag is om de ontwikkeling van zo’n model te verantwoorden.

Carsten Pries meent dat er momenteel wel een “echte vraag” bestaat, maar dat die nog niet groot genoeg is om er al gevolg aan te geven. Bovendien voegt de man er aan toe dat de “M” gelinkt is aan circuitgenen en dat hij is afvraagt hoeveel eigenaars aan het stuur van hun 7 over een omloop gaan razen.

Advertentie – lees hieronder verder

Als een eventuele M7 weldra het daglicht zou zien, is het waarschijnlijk dat hij dan wordt aangedreven door de explosieve V8, die reeds dienstdoet in de X5 en X6 M. Hij zou daarmee iets krachtiger uitvallen dan de huidige B7 met zijn 547 pk sterke V8 4.4 liter biturbo.

En zou u de aankoop van een toekomstige M7 overwegen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon