Ford GT : De ontwikkeling van deze wagen was top secret

De voorbije maand, naar aanleiding van het salon van Detroit, toonde Ford de nieuwe GT. Over de hedendaagse interpretatie van deze GT40 kennen we vandaag de meeste technische details. Wat we niet weten, is hoe Ford erin geslaagd is deze wagen in alle stilte te ontwikkelen. De aanzet werd immers al eind 2013 gegeven.

Gepubliceerd op 11 februari 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Gelukkig stelde het magazine Automotive News zich dezelfde vraag. Ze maakten een ganse reportage over hoe Ford deze wagen als een verrassing kon houden tot op het moment van de presentatie.

De constructeur heeft er blijkbaar alles aan gedaan om nieuwsgierigen op ruime afstand te houden. Om dat ook tot een goed eind te brengen, heeft Ford een klein team samengesteld dat vooral ’s nachts werkte. De betrokkenen mochten ook niet met familie of vrienden over hun project praten. Alsof dat niet volstond, werd de wagen niet in de gebruikelijke kantoren ontwikkeld, maar wel in een ondergrondse ruimte.

Omdat de wagen ook moest kunnen rijden om het geleverde werk en de aangebrachte verbeteringen te evalueren, kwam de GT slechts gedurende de weekends buiten. Zo kon men het risico beperken dat een telelens van een “spionfotograaf” de wagen te zien kreeg.

Omdat de wagen nu toch niet langer “ondergronds” is, gaan we er van uit dat we hem binnenkort op ’s werelds mooiste circuits aan het werk zullen zien voor het afstelwerk. We verheugen ons nu al op de soundtrack van de turbogevoede V6-motor die ruim 600 pk zal leveren. Nog even geduld …

Vindt u het normaal dat Ford haar GT zo afschermde voor nieuwsgierige blikken ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Ford voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.