Dream Cars

Koenigsegg Regera : krachtiger dan de Bugatti Veyron

Koeningsegg is een van de weinige constructeurs in de kleine schare spelers die in staat zijn om een pk-monster te bouwen. In Genève toonde het merk andermaal haar kunnen door de Regera te onthullen. Dit is een ultieme exoot die zich wil meten met de Bugatti Veyron, de Ferrari LaFerrari en de McLaren P1.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 9 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Onderhuids beschikt deze bolide over een veeleer explosieve aandrijflijn en een onuitgegeven overbrenging. Om deze 1.628 kg zware bolide aan te drijven, kiest men voor een 5 liter grote V8-motor, goed voor 1.100 pk en 1.280 Nm. Die wordt bijgestaan door drie elektromotoren die een bijkomende 707 pk en 820 Nm leveren. Het systeemvermogen bedraagt een slordige 1.500 pk.

Het meest opmerkelijke van deze wagen is dat het vermogen niet naar de wielen wordt gestuurd via en klassieke transmissie. Men kiest voor een systeem waarbij de centrale elektromotor werkt als starter en generator. De V8-motor is aan de achteras gelinkt en de twee bijkomende elektromotoren worden op een progressieve manier hydraulisch ingeschakeld.

Advertentie – lees hieronder verder

De prestaties liegen er niet om. Deze Regera heeft zuiver elektrische autonomie van 50 km en hij spurt in 2,7 seconden naar 100 km/u. De oefening tot 400 km/u klaart hij in amper 20 seconden. Deze Regera is bijzonder exclusief en heeft recht op een zeer luxe interieur, voorzien van alle hedendaagse connectiviteit. Er worden slechts 80 exemplaren gebouwd en de bolide zou ongeveer 2 miljoen euro kosten.

Denkt u dat deze Koeningsegg kan concurreren met de huidige referenties in dit segment ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon