Maserati Mostro : supercar met Belgisch dna

Op de concours d’élégance van villa d’Este was ons land dit jaar goed vertegenwoordigd. We hadden het in deze rubriek al eerder over de Ferrari 166 MM Barchetta. Zagato bracht met zijn jongste creatie ook een hommage aan de Maserati 450 S coupé Zagato uit 1957.

Maserati Mostro : supercar met Belgisch dna

Deze Mostro is een bijzonder fijn gelijnde hedendaagse interpretatie van de S coupé. De technologische basis komt uit Gembloux want de bolide rust op het onderstel van de Vertigo .5 Spirit van Tony Gilet. Mocht u eraan twijfelen, kijk dan maar naar de immense motorkap van de Mostro. Het dak werd verlaagd en het interieur werd zo ver mogelijk naar achter geplaatst, net als bij de Vertigo .5 Spirit.

Verder weten we dat deze sportieveling over een 4,2 liter grote V8-motor beschikt die centraal voorin wordt gemonteerd. De motor levert 420 pk en komt met een semiautomatische zesversnellingsbak die pal boven de achteras zit om de gewichtsverdeling te optimaliseren. Een en ander zorgt voor sensationele prestaties. Zagato heeft het chassis en het koetswerk immers met carbonvezel gebouwd. Zo blijft het gewicht van deze supercar onder de 1.000 kg !

Deze Maserati Mostro zal heel wat liefhebbers doen watertanden, jammer genoeg zullen er slechts vijf exemplaren worden gebouwd. Ook de prijs van een dergelijke wagen zal bijzonder exclusief zijn !

Wat vindt u van deze Maserati Mostro volgens Zagato ?