Dream Cars

Met de 4C Spider wil Alfa doorbreken op Amerikaanse markt

Dit is een Alfa Romeo in hart en nieren. De Italiaanse constructeur heeft zopas de Spider-afgeleide officieel voorgesteld op het salon van Detroit. Hij heeft een tijdje op zich laten wachten. De topless Alfa neemt het dakconcept van de Lotus Elise over en belooft rijplezier met de haren in de wind. Men kan op deze manier nog meer genieten van de klank van de bruisende viercilinder.

| Gepubliceerd op 15 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Dit model wijkt flink af van de gesloten coupéversie van deze 4C. De snuit oogt helemaal anders omwille van de koplampen die een veel klassiekere vorm hebben. Klanten krijgen de keuze om een klassiek canvasdakje of een demonteerbaar exemplaar in carbonvezel te bestellen.

Om de wagen de nodige stijfheid te geven, steeg het gewicht tot 955 kg, wat iets zwaarder is dan de coupé (895 kg). Net zoals de gesloten versie, beschikt deze open variant over een motor centraal achterin. Het gaat nog steeds om de 1,75 l grote viercilinder turbomotor met rechtstreekse inspuiting. De motor levert 240 pk (350 Nm) en komt met een gerobotiseerde zesversnellingsbak (TCT) met dubbele koppeling. Met die technologie spurt deze 4C Spider in 4,2 s naar 100 km/u. Hij haalt een top van 258 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Dat is zelfs iets sneller dan de 4C Coupé en de Spider laat zich ook iets nadrukkelijker horen want de constructeur levert optioneel een titanium Akrapovic-uitlaat. Deze 4C Spider wordt in de zomer bij de Europese dealers verwacht.

Denkt u dat deze 4C opnieuw een glimlach op het gezicht van “Alfisti” zal toveren ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon