Elektrisch

In de hoogte geplaatste laadpaal tegen voorgevel: deze stad probeert het uit

Mechelen gaat de Lupys uitproberen, een uitschuifbare laadpaal die in de hoogte tegen de gevel van een huis wordt geplaatst.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 14 dec. 2021 | Leestijd: 3 min

Over laadkabels over de stoep hebben we het al gehad. Enerzijds over de nood aan een wettelijk kader, anderzijds over de eerste boete (in Nederland) die hiervoor werd uitgedeeld.

Het staat in elk geval buiten kijf dat er in de niet zo verre toekomst bijzonder veel elektrische auto’s in België zullen rondrijden en die moeten natuurlijk regelmatig een laadbeurt krijgen. Voor wie geen garage, oprit of privéparkeerplaats heeft, wordt dat een hele uitdaging.

Advertentie – lees hieronder verder

Proefproject

Lupys

Mechelen start een proefproject met laadpalen van Lupys, bedacht door architect en stedenbouwkundige Danny Vaes van de firma S-Droom. Dit type wordt hoog gemonteerd, tegen de gevel van een gebouw, zodat voetgangers er niet over struikelen. De stad is op dit ogenblik op zoek naar inwoners die aan het project willen deelnemen.

De bedoeling is om de laadpalen in drie Mechelse wijken te installeren. Ze worden dan aangesloten op de meterkast van een woning, gelinkt aan een app zodat de gebruikers ervan afspraken kunnen maken over wie wanneer mag opladen en om de kosten te verdelen naargelang het elektriciteitsverbruik. Om het project in gang te zetten, zal het stadsbestuur de aankoop en de montage van de laadpalen bekostigen.

Dit is trouwens niet het eerste Mechelse project omtrent innovatieve laadpalen. Zo maakten we eerder al melding over de telecomkasten die in laadpunten worden getransformeerd, terwijl men in Sint-Pieters-Woluwe een laadpunt van een openbare straatverlichtingspaal heeft gemaakt.

Ons meer uitgebreide artikel over de uitschuifbare laadpaal van Lupys vind je hier.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie