Fun

8 ongelooflijke uitrustingen van automerken

Op de automarkt concurreren fabrikanten om uitrusting aan te bieden die de klanten verrassen. Dit zijn de meest originele snufjes van de afgelopen 35 jaar.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 mei 2023 | Leestijd: 5 min

1. Auto voor de hond

De Honda Element, die tussen 2002 en 2011 alleen in de Verenigde Staten werd verkocht, was een merkwaardige SUV voor het gezien. Tijdens het ontwerpers dachten de designers aan alles en iedereen, ook aan de huisdieren.

Ze creëerden een ‘Dog Friendly Package’ met een hellend vlak voor een vlotte toegang tot de koffer, extra bescherming van de kofferdrempel, een bak om de hondjes water te geven en versterkte materialen.

Advertentie – lees hieronder verder

Honda Element

2. Op avontuur

De Pontiac Aztec, gebouwd tussen 2000 en 2005, was GM’s (mislukte) poging om een innovatief  nieuw product te lanceren. Met zijn zeer vreemde styling en povere afwerking, worstelde de auto om klanten te vinden en werd hij al snel een mislukking.

De Aztec werd beroemd als auto van het personage van Walter White in de uitstekende serie Breaking Bad. De auto was ook leverbaar met een tent op de achterklep, zodat je hem kon ombouwen tot goedkope kampeerwagen.

Pontiac Aztec tent

3. Japans scherm

De derde generatie van de Nissan Cube kwam in 2010 naar Europa. Deze stadsauto met een verrassend groot interieur had, zoals zijn naam al doet vermoeden, de vorm van een kubus. Hij was vrij comfortabel en goed uitgerust, optioneel zelfs met een groot panoramadak dat het interieur overspoelde met licht.

Als het zonlicht te fel was, werd een rolgordijn van rijstpapier gebruikt om het interieur deels te verduisteren, een beetje zoals in een ouderwets Japans huis. Dat zorgt voor een originele sfeer.

Nissan Cube

4. Sigaren binnen handbereik

De Aston Martin DB7 Dunhill (1998), beperkt tot 150 exemplaren, was voorzien van enkele exclusieve accessoires, zoals een kofferset van het beroemde Britse bedrijf of een luxueus horloge dat in het dashboard geïntegreerd werd.

Het meest bijzondere detail was echter een sigarenkistje in de middenconsole. Voor ieders veiligheid werd echter afgeraden om te roken tijdens het rijden.

DB7 Dunhill

5. Schone monovolume

In de Verenigde Staten kon de Honda Odissey minivan als optie (2014-2022) uitgerust worden met een ongebruikelijk accessoire: de HondaVAC. Dit is een kleine stofzuiger geïntegreerd in de kofferruimte en aangedreven door de batterij.

Nuttig voor het verwijderen van vuil dat door kinderen op de achterbank op de vloer wordt achtergelaten, maar dit toestel verdween uit de catalogus na het faillissement van de fabrikant.

Honda Odissey

6. Gegarandeerd misselijk

De Peugeot 1007 werd een commerciële flop voor het merk met de leeuw. Tussen 2004 en 2009 werden slechts 124.200 exemplaren verkocht van deze vreemde stadswagen met twee elektrische schuifdeuren. Als optie kon je kiezen voor een parfumverspreider, een primeur voor een Europese auto van een massaconstructeur.

Hét probleem was dat Peugeot koos voor bizarre geuren zoals popcorn of kauwgom, ideaal om alle inzittenden binnen enkele minuten ziek te maken.

Peugeot 1007

7. Gekke 2PK

In 1987 geraakte de Citroën 2PK moeilijk verkocht in ons land. Om de verkoop te stimuleren, werkte de Belgische importeur van het merk samen met Perrier, het beroemde bruiswatermerk dat toen bekendstond voor zijn gekke reclamecampagnes, om een speciale serie te creëren.

Deze sobere auto had een aapje op de motorkap en een kleine koelkast op de vloer tussen de voorste zitplaatsen. Met een voeding van 12 volt kon het zes flesjes Perrier koelen.

2CV Perrier

8. Straffe koffie

De Fiat 500L, de gezinsversie van de 500, kon uitgerust worden met een snufje dat heel Italië symboliseert: een espressomachine. Dit apparaat, gemaakt door Lavazza, maakte het mogelijk om koffie te zetten als je in de file stond.

Het zat voorin de auto, in de middenconsole, en werkte met capsules. Als een van onze lezers een exemplaar in zijn 500L heeft, zouden we weleens willen weten of dit accessoire echt praktisch is…

Café Fiat 500L

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon