Nieuwe modellen

5 niet te missen weetjes over de BMW iX M60

De BMW iX M60 is de krachtigste elektrische BMW SUV tot nu toe en moet comfort met uitstekende prestaties combineren. Hierbij 5 niet te missen weetjes over deze nieuwe EV-met-ballen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 10 jan. 2022 | Leestijd: 2 min

1. Zwaar geschut

Terwijl de iX xDrive 50 al indruk maakte met zijn 523 pk – lees hier ons testverslag – tilt de iX M60 de lat naar een nog hoger niveau door 619 pk en een nog indrukwekkendere 1.000 Nm koppel, of zelfs 1.100 Nm met Launch Control, te produceren. Deze krachtontplooiing volstaat om al na 3,8 seconden 0-100 km/u te rijden. De topsnelheid van deze BMW ligt vast op 250 km/u.

BMW iX M60 drive

Advertentie – lees hieronder verder

2. Aerodynamisch

Ondanks zijn bodybuilderachtige postuur pakt de iX M60 met het lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cx) van 0,26 uit, althans in de Sport-stand waarbij de rijhoogte dankzij de luchtvering wordt verlaagd.

BMW iX M60 wheel

3. Al bij al discreet

Verrassend genoeg ziet de iX M60 er niet veel sportiever uit dan minder straffe iX’en. Hem herkennen, doe je dankzij de bronzen accenten, onder meer rond het zwarte – jaja! – M-logo. Standaard ligt deze BMW op 21-inch wielen, en voor die dat niet groot genoeg is, zijn er 22-duimers als optie. Binnenin valt het iDrive-wiel van kristal op.

BMW iX M60 iDrive

4. Zwaargewicht

Ondanks het gebruik van lichtgewicht materialen zoals met koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP) blijft de iX een veelweger, een typische eigenschap voor een elektrische auto met zware batterijen. Hij weegt ongeveer 2,5 ton.

BMW iX M60 2022

5. Consequente autonomie

BMW claimt een maximale autonomie van 566 km (WLTP) voor de iX M60. Dit zeer redelijke rijbereik heeft hij te danken aan het 111,5 kWh-accupakket. Snelladen kan deze SUV tot 200 kW en volgens het merk duurt het 35 minuten om de actieradius van 10 naar 80% te brengen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie