Nieuwe modellen

Beperkte serie van de Polo

Dit jaar viert Volkswagen  de veertigste verjaardag van de Polo en wie verjaardag zegt, denkt aan cadeautjes ! Na veertig jaar is de Polo aan zijn vijfde generatie toe. Sinds 1975 werden er al ruim 14 miljoen exemplaren gebouwd. Volkswagen voorziet twee cadeautjes.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 14 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het eerste is een speciale “Original” reeks waarvan slechts 1.000 exemplaren worden gebouwd. Deze serie wordt enkel op de Duitse markt verkocht. Je herkent de wagen aan het oranje koetswerk en de donkere lichtunits achteraan. Verder komen er “Original” badges en 16 duim grote Portago-velgen. De wagen krijgt ook een riante uitrusting met een automatische airco, achteruitrijcamera en noodremhulpsysteem bij lage snelheden. In het interieur zien we een lederen  bekleding met oranjekleurige stoffen elementen. Mocht u in Duitsland zelf een exemplaar willen kopen, moet je rekenen op een prijskaartje van 19.950 €.

Het andere cadeau is een reeks van korte reclamefilmpjes  met een humoristische ondertoon. Uiteraard maken ze promotie voor deze “Polo Original” maar ze willen ons ook de initiële Polo laten herontdekken. Als je de twee wagens naast elkaar zit, zie je duidelijk de generatiekloof tussen beide modellen maar het is ook interessant om te zien hoe de wagen in 40 jaar technologisch evolueerde. Een ding is zeker, de remmen waren altijd even efficiënt. Dat begrijp je meteen aan de hand van onderstaande video.

Advertentie – lees hieronder verder

Heeft u interesse voor een dergelijke beperkte serie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon