Nieuwe modellen

Mercedes GLS: zachte evolutie

De GLS, de SUV uit het topgamma van Mercedes met verbrandingsmotoren, werd verfijnd. Hij is nog luxueuzer en krijgt een technologische update.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 9 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

De afgelopen maanden heeft Mercedes heel wat modellen opgefrist. Deze keer krijgt de GLS een facelift. Uiterlijk zijn er maar enkele wijzigingen. Vooral het interieur verandert, met de laatste versie van het MBUX-multimediasysteem dat de nieuwste rijhulpmiddelen integreert. De GLS is nu standaard afgewerkt met inzetstukken uit glanzend bruin lindehout.

GLS arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Zes of acht cilinders

Mercedes biedt maar vier motoren voor zijn grote SUV, te beginnen met de zescilinder benzine voor de GLS 450 (3.0, 381 pk) en een V8 voor de GLS (4.0, 517 pk). De dieselmotor is een 3.0 zescilinder met 269 pk (GLS 350d) of 367 pk (GLS 450d). De Maybach-versie heeft een V8-benzinemotor met 557 pk, terwijl de GLS 63 AMG 625 pk ontwikkelt.

GLS habitacle

Beter op het terrein

Hoewel het twijfelachtig is of de GLS ooit in het terrein zal duiken, beschikt hij nu over een camera waarmee de bestuurder obstakels kan zien die onder het enorme koetswerk van 5,2 meter schuilen. De eerste leveringen van de gefacelifte GLS vinden plaats in oktober.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon