Nieuwe modellen

Officieel : de Porsche 911 krijgt een turbo

Porsche pakt in Frankfurt uit met een facelift van zijn 911 die op het eerste gezicht banaal lijkt. Maar om aan efficiëntie te winnen krijgt nu het hele gamma van de sportwagen turbo’s, wat uiteraard een totaal andere filosofie oplevert!

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 7 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Meestal beperkt een facelift zich tot enkele kleine uiterlijke aanpassingen en een summiere update van de motoren. Zelden wordt het hele concept overhoop gegooid. Dat is nu wel het geval met de 911 ‘991’ fase 2 die zijn atmosferische 3,4 en 3,8 liter-motoren vervangen ziet door een nieuwe geblazen 3 liter zescilinderboxer. In de Carrera-versie produceert deze krachtbron 20 pk meer dan voorheen, met een vermogen van 370 pk, terwijl de sprint van 0 tot 100 km/u nu 0,2 sec. vinniger verloopt in 4,2 sec. Met deze wijzigingen is de Carrera S voortaan goed voor 420 pk. Het verbruik valt eveneens gunstiger uit met een besparing van 0,8 tot 1 l/100km, naargelang de versie.

De lijnen werden dan weer slechts lichtjes gecorrigeerd met een nieuwe voorspoiler geïnspireerd op de Turbo-versie en nieuwe lichtblokken. Achteraan kreeg de ventilatiegrille een licht retrotintje en werd ook de verlichting lichtjes hertekend.

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak duikt nu eveneens de vierwielsturing van de Turbo en de GT3-versies bij de Carrera en Carrera S op, evenals een standaard gestuurde PASM-ophanging. Tenslotte krijgt de nieuwe Porsche 911 ook een volledig nieuw, hypergeconnecteerd multimediasysteem.

En vindt u dat de nieuwe Porsche 911 in de goede richting evolueerde?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon