Nieuwe modellen

Scoop : Opel Astra break is klaar en komt naar Frankfurt

We gingen er van uit dat de Opel Astra – die volgende week in Frankfurt wordt getoond – alleen zou staan op de Opel stand … We hadden ongelijk! Het merk met de bliksem gaf zopas ook de details vrij van een andere telg uit de Astra-familie, namelijk de Astra break!

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 10 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Mocht u vinden dat de nieuwe compact van Opel er best goed uitziet maar toch een iets te kleine koffer heeft, dan is de Sports Tourer versie wellicht een interessant alternatief. Hij zal ook te zien zijn op het grootste Europese autosalon.

De Astra break gebruikt platform van de Astra berline maar voor de breakversie werd het verlengd. Op die manier creëert Opel een laadvolume van 500 liter. Vergeleken met de Volkswagen Golf, de Seat Leon of de Peugeot 308 is dat niet uitzonderlijk groot. Als je de achterbank neerklapt, beschik je over 1.550 liter aan laadvolume.

Advertentie – lees hieronder verder

Net als bij de berline werd de breakversie een stuk lichter dan de uittredende versie. De nieuweling zet ruim 200 kg minder op de weegschaal. Deze Sports Tourer wordt slechts aangedreven door motoren van de jongste generatie. In Frankfurt zal men ook de 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo onthullen. De motor levert meer dan 200 pk en wordt meteen de krachtigste versie van de Astra Sports Tourer.

Vindt u dat deze nieuwe Astra break een maat is voor zijn concurrenten?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon