Nieuwe technologie

2,2 miljoen BMW-modellen lopen risico gehackt te worden

Auto’s worden steeds meer gestuurd door informatica en in die zin is het niet verwonderlijk dat een auto ook het slachtoffer kan worden van hackers. Tesla was enkele maanden geleden het eerste doelwit. Vandaag worden auto’s van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce geviseerd door informaticapiraten.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 10 feb. 2015 | Leestijd: 1 min

Gelukkig werd het veiligheidslek in het ConnectedDrive tijdig ontdekt. Dat systeem zorgt aan de hand van een SIM-kaart voor een internetverbinding in de wagen. Die wordt gebruikt voor rijhulpservice en infotainment. ADAC, de bekende Duitse automobilistenclub, ontdekte de fouten bij tests.

Volgens ADAC zou je door die fout de portieren van ongeveer 2,2 miljoen wagens – gebouwd tussen maart 2010 en december 2014 kunnen ontgrendelen. Toen de constructeur uit München over deze bug werd geïnformeerd, reageerde die onmiddellijk werd aan de betrokken klanten een efficiënte update van het systeem voorgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW stelt dat ze het probleem hebben opgelost door de internetverbinding voortaan via een HTTPS-protocol te laten verlopen. Op de aard van het veiligheidslek werd niet dieper ingegaan. BMW heeft haar klanten ook gerustgesteld door te bevestigen dat deze fout geen invloed kan hebben op vitale onderdelen zoals de stuurinrichting of het remsysteem. De constructeur geeft ook aan dat ze geen weet hebben van een autodiefstal waarbij men deze methode heeft gebruikt.

Gelooft u dat uw wagen ooit het slachtoffer kan worden van een hacker ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon