Keuzehulp: nieuwe Skoda Octavia of tweedehandse BMW 5 Reeks?

Met een budget van € 25.000 kan je jezelf een nieuwe Skoda Octavia diesel cadeau doen. Al kan je ook kiezen voor een tweedehandse, rijker aangeklede BMW 5 Reeks. Keuzehulp nodig?

Keuzehulp: nieuwe Skoda Octavia of tweedehandse BMW 5 Reeks?

Met 25.000 euro heb je genoeg op de bank om een nieuwe Skoda Octavia te kopen. Je krijgt dan een bijna ongeëvenaarde prijs/prestatieverhouding in de plaats, met een productiekwaliteit en afwerking die de VW Groep waardig is. In aanmerking komt de 1.6 TDI met 115 pk die behoorlijk presteert en zuinig met diesel omspringt. De instapversie (Active) kost exact 25.155 euro en is voorzien van een minimum aan comfort (radio, airconditioning, elektrische ramen voor en achter) en van basisveiligheidsvoorzieningen  zoals zijdelingse airbags.

Toch liever een gebruikte BMW? Voor hetzelfde bedrag kan er dan een tweedehandse 5 Reeks van 3 tot 6 jaar oud vanaf. Het aanbod is zeer ruim, zeker wat breakversies betreft. Over het algemeen is zo’n 5 Serie met een prijskaartje tussen 23.000 en 25.000 euro erg goed uitgerust en ontwikkelt hij minstens 163 pk als het om een diesel gaat. De meeste exemplaren zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. De nadelen van zo’n BMW? De hoge onderhoudskosten en een luchtophangingssysteem achteraan dat niet eeuwig meegaat. Vergeet ook de taksen niet; deze liggen hoger dan wat je voor een nieuwe Octavia betaalt.

Keuzehulp: nieuwe Peugeot 3008 of tweedehandse BMW X5?