Opinies

Moet Tesla al zijn auto’s in Rusland blokkeren?

Het Westen reageert op het conflict in Oekraïne vooral met sancties tegen Rusland. Zo kreeg Tesla-baas Elon Musk op Twitter het advies om alle Tesla’s in Rusland meteen te desactiveren. Ook dat is moderne oorlogsvoering.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 15 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

Het conflict in Oekraïne zal nog enige tijd aanslepen door de onverbiddelijke houding van Rusland, dat intussen zelf krijgt af te rekenen met steeds zwaardere sancties en maatregelen van de internationale gemeenschap. De bezittingen van oligarchen worden in beslag genomen, de export van goederen naar Rusland wordt beperkt, er geldt een vliegverbod, enz. Maar ook in hun dagelijkse leven kunnen de Russen hard getroffen worden zonder dat er daarvoor een schot hoeft te vallen.

Denk daarbij aan de vele IT-toepassingen waarvan ook vele Russen gebruik maken en die door hackers, maar ook door de constructeurs, op afstand onbruikbaar gemaakt kunnen worden. Een voorstel in de stijl werd op Twitter gelanceerd aan Tesla-baas Elon Musk. Het merk voert al lang zogenaamde ‘over-the-air updates’ uit, waarbij de software van de geconnecteerde Tesla’s wereldwijd vanuit het hoofdhuis wordt bijgewerkt, zonder dat er ook meer één technieker een vinger naar hoeft uit te steken.

Advertentie – lees hieronder verder

Nu actie nemen!

Elon Musk

Deze technologie laat ook toe om een Tesla gewoon te desactiveren, zodat er niet meer mee gereden kan worden. Dit voorstel werd zopas op Twitter richting Elon Musk gelanceerd: “Leg alle Russische Tesla’s stil. Neem nu actie!”

In tegenstelling tot vele constructeurs en bedrijven uit andere sectoren, zoals Coca-Cola, McDonald’s en Ikea, blijft Tesla nog steeds operationeel In Rusland, en daarom vraagt het publiek met deze actie om een duidelijk standpunt in te nemen tegen de Russische inval in Oekraïne.

Tot hiertoe voorzag Tesla enkel gratis stroom in zijn laadstations aan de grens met Polen en Moldavië om de vluchtelingen ter wille te zijn, maar van het volledig opdoeken van de activiteiten in Rusland was nog geen sprake. Afwachten maar of Elon Musk daadwerkelijk alle Russische Tesla’s gaat stilleggen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon