People

“The Flip”, de gekke Mercedes-AMG van will.i.am

Tijdens de Grand Prix F1 van Miami werd “The Flip” voorgesteld, een in opdracht van will.i.am zwaar aangepaste Mercedes-AMG. Will.i.am kennen we natuurlijk als producer en kopman van The Black Eyed Peas.

Geschreven door Maxime Hérion | 09/05/2022

Het gerucht ging al enkele weken de ronde dat will.i.am en West Coast Customs, bekend van de tv-show Pimp My Ride, een speciale Mercedes-AMG aan het ontwikkelen waren. Het resultaat van deze samenwerking is inmiddels officieel en het minste wat we kunnen zeggen is dat de wagen opvalt.

G-lichten

De basis zou van een Mercedes-AMG GT 4 doors komen en de fabrikant bracht ook de SLS ter sprake. Veel gelijkenissen zien we met geen van beide. Wat vooral in de kijker loopt, is dat er copy-paste werd gespeeld met de neus van de huidige Mercedes G-klasse en dat de portieren zogenaamde zelfmoorddeuren zijn (die omgekeerd openzwaaien).

Advertentie

The Flip

Alle activiteiten rond dit unieke voertuig moeten een stevige cent opbrengen voor de i.am/Angel Foundation, een liefdadigheidsinstelling die armoede wil tegengaan.

Niet de eerste folie van will.i.am

Dit is niet de eerste keer dat will.i.am een vierwieler zwaar laat bewerken. De Amerikaan is een autoliefhebber met een vreemde smaak en heeft al vijf andere ‘extreme make-overs’ met de wereld gedeeld, waaronder een al even bizarre DeLorean.

will.i.am DeLorean West Coast Customs

Deze “The Flip” is in die zin anders dat hij voor filantropische doeleinden werd gemaakt, en dus niet gewoon dient om op te vallen in het straatbeeld.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook