Met de auto naar Frankrijk? Vergeet deze 5 zaken niet…

Klaar voor je autovakantie richting Frankrijk? Dan ben je toch maar beter voorbereid. Hier zijn 5 zaken om zeker te onthouden!

Met de auto naar Frankrijk? Vergeet deze 5 zaken niet…

1. Ethylotest

In Frankrijk is het verplicht om een ongebruikte alcoholtester aan boord van het voertuig te hebben. Deze zijn verkrijgbaar aan de balie van de meeste supermarkten en tankstations. De autoriteiten moeten echter clementie tonen als u die niet hebt.

2. Verboden te bellen met een ‘oortje’

Nee, ook geen draadloos exemplaar. Als je wagen niet over een handsfree-kit beschikt, moet je aan de kant gaan staan…

Te snel rijden in Frankrijk: Dit zijn de boetes Je koffer laden voor je op reis vertrekt: 3 fouten om te vermijden

3. Denk aan de télépéage en sta niet in de rij

In plaats van in de rij te staan voor de vele tolheffingen op je route, kan je veel tijd besparen door dit op voorhand online te regelen (bijvoorbeeld bij Touring). Daar staat een maandelijkse vergoeding van enkele euro’s tegenover (alleen voor de maanden van gebruik).

4. Hou je snelheid in het oog

Ter herinnering, de maximumsnelheid bedraagt 130 km/u op de Franse autosnelwegen en 110 km/u als het regent. En wees voorzichtig, want er zijn (nog) meer controles dan in ons land. Weet ook dat de maximaal toegestane snelheid buiten de snelwegen op 1 juli 2018 verlaagd werd naar 80 km/u.

5. Opgepast met LEZ’s

Zoals ook bij ons werden er in Frankrijk verschillende lage-emissiezones ingevoerd. Dit is met name het geval in Parijs, Rijsel, Lyon, Grenoble, Toulouse, Marseille en Straatsburg. Controleer bij twijfel voor je vertrek of je binnenmag en koop indien nodig de bijbehorende sticker.