Praktische info

Reizen met de auto: wat controleren voor je vertrek?

Als je met je auto op vakantie gaat, is het belangrijk dat je bepaalde zaken controleert voor je de weg op gaat. Hier zijn enkele nuttige tips voor een veilige en aangename reis.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30 jun. 2021 | Leestijd: 3 min

Informeer naar de coronamaatregelen

In Europa variëren de Covid-19-maatregelen van land tot land. Het is dus van essentieel belang dat je aan de grenzen en ter plaatse op de hoogte bent van de procedures (PCR-test, enz.). Met de mobiele app CovidSafeBE kan je normaal gesproken zonder zorgen in Europa reizen.

Je auto klaarmaken

Is je auto helemaal in orde voor je gaat reizen? Werkt de airconditioning goed? Vergeet ook niet de bandenspanning en de slijtage van de banden te controleren, evenals alle lichten en remblokken. We raden sowieso een onderhoud van de auto aan. Een goede, grondige reiniging van je wagen is evenmin overbodig.

Advertentie – lees hieronder verder

Controleer het traject

GPS-systemen mogen dan wel de norm zijn, toch is het de moeite waard de route uit te stippelen of om zijn minst te controleren voor het vertrek van de autovakantie. Hou altijd rekening met eventuele vertragingen (door bijvoorbeeld files) die de geplande aankomsttijd kunnen verlaten. Een te strak reisschema is nooit goed: je moet ook van de roadtrip profiteren.

Op de juiste manier laden

Wanneer je gaat inladen, aarzel dan niet om je bagage nuttig te verdelen, in die zin dat de auto niet uit evenwicht wordt gebracht. Dit is des te belangrijker als je van plan bent om een aanhangwagen of caravan te trekken. Lees ook: Je koffer laden voor je op reis vertrekt: 3 fouten om te vermijden!

Goed uitgerust zijn

Een dakkoffer is handig om ruimte vrij te maken in de auto zelf, maar laat zo’n ding zeker achterwege als je met een elektrische auto gaat reizen! Ook de aanschaf van zonneschermen voor de zijramen is aan te bevelen om kinderen te beschermen. Ten slotte is een koelbox gevuld met koude dranken een must, zeker als je in een hittegolf bent beland. Lees ook: Hitte in de auto: 5 tips om ermee om te gaan

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie