Praktische info

Wie betaalt de carwash voor je bedrijfswagen?

In het kader van je werk heb je een bedrijfswagen die je ook privé mag gebruiken. Moet je er voor zorgen dat die wagen geregeld gepoetst wordt? Kan je vragen dat je werkgever je dan de kosten van de carwash waar je de wagen laat poetsen terugbetaalt?

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be) | Gepubliceerd op 23/09/2021 | Leestijd: 2 min

Wettelijke plicht?

Als je werkgever je een bedrijfswagen ter beschikking stelt moet jij die als een goede huisvader gebruiken. Dat betekent dan ook dat je werkgever van jou kan verwachten dat je de wagen onderhoudt en dat je die op geregelde tijdstippen zowel vanbinnen als vanbuiten poetst. Je werkgever kan echter niet zomaar eisen dat je dat poetsen laat doen in een carwash. Je mag ook zelf de wagen poetsen.

Car Policy

In het bedrijf waar je werkt kan er een car policy bestaan. Daarin kunnen je verplichtingen om de wagen te onderhouden verduidelijkt worden, zolang je werkgever daarbij maar niet overdrijft en je verplichtingen niet te zwaar maakt.  Zo kan er bijvoorbeeld in aangegeven worden dat je geacht wordt de wagen maandelijks te poetsen.

Advertentie – lees hieronder verder

Terugvragen?

Car wash

Ga je langs de carwash met de wagen terwijl je die ook zelf had kunnen poetsen, dan kan je ons inziens niet vragen dat je werkgever je de kost van de car wash terugbetaalt tenzij hij aangaf dat te zullen doen.  Iets anders wordt het al je werkgever je zou verplichten langs de car wash te gaan (waarbij je de wagen niet zelf mag poetsen).

In dat geval heb je ons inziens wel argumenten om je werkgever je de kosten van de carwash te laten terugbetalen.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie