Design

Unieke Porsche dankzij een Frans kledingmerk

Deze bijzonder vormgegeven 968 kwam er dankzij een samenwerking tussen Porsche en het Parijse kledingmerk L’Art de l’Automobile. Het gaat om een uniek exemplaar, een kunstwerk als het ware.

Geschreven door Joris Bosseloo | 05/10/2021

Deze creatie kreeg de naam ‘968 L’ART‘ opgespeld en is dus de vrucht van een samenwerking tussen Porsche en L’Art de l’Automobile. Het team, onder leiding van Arthur Kar, toverde een 968 om tot een speedster met een lage voorruit, een koplamploze voorkant en een poep met een opvallende lichtsignatuur.

ART 968

De carrosserie werd helemaal glad en ‘clean’ gemaakt, zoals ze in tuningmiddens zeggen. De cabrio ontbreekt zelfs deurgrepen en de zijspiegels zijn platter dan ooit. Let ook op de Venturi-achtige voorbumper.

Oud en nieuw

Porsche 968 L'ART inside

Het interieur mocht zijn oorspronkelijke vormgeving behouden, maar een deel van de meters werden verwijderd. Bovendien is de bekleding hypermodern, meer bepaald van ECCO EL3, een ultrazachte ledersoort.

Porsche 968 L'ART interieur

Om de inzittenden te plezieren, bezit deze Porsche een audiosysteem van Bose en een klokje van het horlogemerk TAG Heuer.

Porsche 968 L'ART

Van een échte Porsche-fan

Porsche 968 L'ART front

Gepassioneerd door auto’s en Porsche in het bijzonder, begon Arthur Kar zijn carrière als Porsche-mechanieker om vervolgens een ware Porsche-specialist te worden. Hij was indertijd dealer en heeft een indrukwekkende autocollectie bijeengesprokkeld. Tot zijn verzameling behoort onder andere een zeer exclusieve Carrera GT – een model dat Gocar.be onlangs heeft uitgetest.

968 ART

Pas in 2017 richtte de in Beiroet geboren Kar zijn eigen kledinglabel op, L’Art de l’Automobile, dat net een prêt-à-porterlijn heeft ontworpen die door Porsche zal worden verdeeld.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook