Spionfoto's

Eerste beelden van de nieuwe XC90 2015 van Volvo

De nieuwe XC90 2015 van Volvo zal de eerste Volvo zijn die geïnspireerd is op het populaire XC Coupé-prototype. Hier zie je de eerste foto's van de XC90 tijdens een testrit op ijs. Ondanks dat het prototype nog sterk verhuld wordt, kunnen we toch al zien dat de lijn van zijn achterkant minder agressief is als die van de Volvo XC60, waardoor hij een derde rij stoelen kwijt kan.

| Gepubliceerd op 27 mrt. 2014 | Leestijd: 2 min

We hebben al wat informatie kunnen verzamelen over de XC90 2015, namelijk dat het model de nieuwe SPA-architectuur zal gebruiken die vanaf nu voor alle toekomstige Volvo's gebruikt zal worden. Die zal niet alleen de veiligheid van de passagiers verhogen, maar ook het zicht van de bestuurder verbeteren om zoveel mogelijk ongelukken te vermijden.

De prioriteit van Volvo blijft veiligheid, dat zien we ook door de talrijke opties van deze XC90 2015: stuurbekrachtiging, aanpasbare cruise control, een systeem dat de wegbermen controleert en een systeem dat voetgangers en fietsers in het donker detecteert. Het doel van Volvo is om er tegen 2020 voor te zorgen dat geen enkel nieuw model van het merk betrokken is bij een dodelijk ongeval.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat de aandrijving betreft, kunnen we ons verwachten aan twee viercilinders waarvan een met 240 pk en een met 302 pk. Volvo zal ook varianten voorstellen met de reeds bestaande motoren met 5 en 6 cilinders.

Volgens onze informatie zal deze XC90 waarschijnlijk voorgesteld worden op de Los Angeles Auto Show in november en zal de wagen eind dit jaar op de markt komen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon