Spionfoto's

Hyundai werkt aan een explosieve i30…

De komende maanden zal Hyundai uitpakken met een nieuwe gespierde compacte sportwagen. Het zou gaan om een i30 “high performance” die uit de ateliers van de sportafdeling komt. De wagen zal de i30 N-badge dragen en heeft de ambitie de Honda Civic Type R, Peugeot 308 GTI en andere Volkswagens Golf R voor de wielen te rijden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 22 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze informatie werd ook door onze speurneuzen bevestigd. Zij wisten op de Nürburgring een testwagen te verrassen die erg snelle rondjes afhaspelde. Afgaande op de eerste foto’s kunnen we zeggen dat dit model beschikt over een zeer krachtig remsysteem, een agressievere voorspoiler dan de i30 Turbo en een sterk gereduceerde grondspeling. Dat laatste doet vermoeden dat de constructeur een stevig aangepaste sportophanging voorziet.

Alhoewel er momenteel geen officiële informatie beschikbaar is, is het erg waarschijnlijk dat er onder de motorkap van deze i30 N een volledig herwerkt blok van de 1,6 liter van de i30 Turbo (186 pk en 265 Nm) zal schuilen. Want om zijn rivalen te kunnen verontrusten zal de viercilinder van de i30 N minimum 80 pk moeten winnen en zal ook zijn koppelwaarde sterk moeten stijgen, aangezien de concurrentie met een vermogen tussen 270 en 310 pk uitpakt.

Advertentie – lees hieronder verder

Als de i30 N ooit in deze vermogensklasse uitkomt, rest nog de vraag of dit model een “gesofisticeerde” tractie wordt of vierwielaandrijving krijgt in navolging van de Focus RS of de Golf R.

Denkt u dat Hyundai erin zal slagen de toppers in dit segment te verontrusten?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon