Spionfoto's

Scoop : BMW 1-Reeks krijgt een koffer!

Zowel Audi als Mercedes oogsten een behoorlijk succes met hun compacte berlinemodellen van de A3 en de CLA. BMW wil niet langer achter de feiten aan hollen en komt ook met een dergelijk model. Hij werd zopas gefotografeerd door onze spionnen. De wagen was nog bijzonder goed gecamoufleerd want deze berline zal pas op de markt komen vanaf de lancering van deze derde generatie 1-Reeks.

| Gepubliceerd op 13 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Te oordelen aan de eerste foto’s, oogt het design van deze berline eerder klassiek. Hij zal dus eerder aansluiten bij de Audi A3 berline dan bij de Mercedes CLA. Qua proporties is hij vergelijkbaar met beide concurrenten. Het ziet er wel naar uit dat het merk met de propeller alles in het werk zal stellen om het interieur te verzorgd af te werken en zoveel mogelijk binnenruimte zal genereren.

Qua techniek weten we nu al dat de 1-Reeks berline zal gebouwd worden op het nieuwe UKL-platform dat eerder voor de laatste generatie Mini werd gebruikt maar ook voor de recentere 2-Reeks Active Tourer. Het zal dus ook een voorwielaandrijver worden en niet langer een achterwielaandrijver. Eenzelfde verhaal voor de motoren want de BMW 1 zal ook het motorpalet delen met de Mini en de 2-Reeks Active Tourer. Het ziet er naar uit dat de krachtigste benzinemotor zal kunnen wedijveren met de Audi S3, maar het is nog te vroeg om het over een M-versie te hebben.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgende generatie BMW 1-Reeks wordt voorwielaandrijver ! (02-09-14)

De 1-Reeks berline zal ten vroegste in 2016 bij de dealer staan.

Wat denkt u van deze nieuwe BMW-berline ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon