Spionfoto's

Scoop : de toekomstige Alpine

Het ziet er naar uit dat we op het salon van Parijs in oktober 2016 de definitieve versie van de nieuwe Alpine A110 te zien zullen krijgen. Die laatste zal trouw blijven aan de “Celebration Concept” die we op de voorbij editie van de 24 Uren van Le Mans te zien kregen. De gecamoufleerde versie die we vandaag zien, toont heel wat gelijkenissen met een Lotus Exige.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 05/08/2015 | Leestijd: 2 min

Door dit toekomstig Alpine-model te camoufleren met een het koetswerk van een Lotus Exige, getuigt Renault niet alleen van een vleugje Britse humor, maar maat men ook duidelijk dat deze “berlinette van de XXIste eeuw” flink wat ambities koestert. De wagen heeft immers de ambitie een volwaardige concurrent te worden voor het hele Lotus-gamma en de Alfa Romeo 4C.

De gecamoufleerde wagen deelt duidelijk de “light is right”-filosofie van Lotus. Onze spionfotografen hebben zich echter niet bij de neus laten nemen want het gaat weldegelijk om een Alpine. Het prototype dat op smalle bergbaantjes werd betrapt, had Franse nummerplaten en werd vergezeld door een Mégane en een Clio uit de Renault Sport-stal.

Advertentie – lees hieronder verder

Nog volgens onze fotografen, liet het prototype een bijzonder meeslepende klank horen. Volgens hen ging het om de sound van een tweeliter turbomotor. Dat lijkt ook te kloppen met het voornemen van Renault om een 250 pk sterke motor centraal achterin te monteren. Die zou via een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling de achteras aandrijven.

Denkt u dat deze Alpine een concurrent wordt voor een Lotus of een Alfa 4C ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie