Spionfoto's

Scoop : de toekomstige Aston DB9

Op de Nürburgring liggen onze spionnen steeds op de loer en brengen ze regelmatig kiekjes mee van prototypes in actie. De laatste in het rijtje laten vermoeden dat Aston Martin stevig bezig is met de ontwikkeling van de volgende generatie van de DB9, die in 2017 op de markt zou komen.

Geschreven door Laurent Norro | 27/03/2015

Ook al maakt het verraste prototype gebruik van een aangepast koetswerk van een DB9, toch lijkt ietsje langer en forser uit te vallen. Hieruit kunnen we afleiden dat deze generatie werd geïnspireerd op de DB10 die aantreedt in de volgende James Bond film, Spectre.

Concreet zal de volgende generatie – met de naam DB11? – dus wellicht opduiken met een iets langere wielbasis en een gewijzigde motorkap. Uiteraard zal dit model ook gebruik maken van talrijke onderdelen uit aluminium en daarmee weer wat lichter uitvallen. Er wordt zelfs gefluisterd dat het gewicht onder de 1.800 kg zal duiken.

Advertentie

Tenslotte lijkt het er volgens verschillende bronnen op dat deze toekomstige generatie nog niet de kans zal hebben van een motorisatie met AMG-label te genieten, gewoon omdat die nog niet klaar is. Aanvankelijk zal de vervanger van de DB9 het dus moeten stellen met een totaal herwerkt 6 liter V12-blok dat waarschijnlijk een goede 510 pk zal produceren. Enkele maanden later zal daaraan de 4 liter V8 bi-turbo worden toegevoegd. Momenteel weten we dat die krachtbron 462 tot 510 pk zal ontwikkelen, maar het is daarentegen nog niet duidelijk hoeveel paardjes de opvolger van de DB9 op de achterwielen zal krijgen. Wordt vervolgd…

Hoe stelt u zich de volgende generatie van de Aston Martin voor?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook