Spionfoto's

Scoop : Mercedes onthult weldra de zelfrijdende auto!

Eind oktober liet we u al beelden zien van een gecamoufleerde, mysterieuze Mercedes-Benz die rondreed op een terrein van de Duitse constructeur. Toen meldden we dat deze concept car misschien één van de verrassingen van het Autosalon van Los Angeles zou zijn. Daar kwam niets van. Onze fotografen wisten dit vreemde voertuig echter opnieuw te snappen en konden zelfs uitvissen wat het in petto heeft.

| Gepubliceerd op 4 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Volgens hen is deze Mercedes met een wel heel erg vreemde vormgeving de toekomstige zelfrijdende auto van het merk met de ster. Hij zou logischerwijze eind januari op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas moeten worden voorgesteld. Dit salon is gewijd aan de wereld van hightech en innovatie in dit domein.

Wat dit prototype betreft werd nog geen enkele informatie vrijgegeven, maar het lijkt wel zeker dat het gesofisticeerder en intelligenter zal zijn dan het prototype van de autonoom rijdende auto die eerder door Google werd bedacht. Wel kunnen we al zeggen dat deze concept car geen stuur meer heeft en gebruik maakt van een elektrische aandrijving.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur is zoals verwacht heel sober, maar laat aan de vier inzittenden wel toe tegenover elkaar plaats te nemen wanneer de wagen in “zelfrijdende modus” functioneert. Tenslotte geven de laatste kiekjes aan dat de voorruit blijkbaar sterk hellend is en reikt tot het dak dat wellicht panoramisch is. Kortom, met zo’n voertuig kan men rustig een geanimeerd gesprek aan boord voeren en ook nog eens van het voorbijglijdend landschap genieten.

En wacht u vol ongeduld op de ontwikkeling van dit concept?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon