Spionfoto's

Scoop: nieuwe Aston Martin DB9 betrapt op de Nürburgring!

In december 2013 is Aston Martin een partnership met Mercedes-AMG, de sportieve tak van het Duitse Daimler, aangegaan. AMG zou in de toekomst elektrische en elektronische componenten en zelfs volledige AMG-motoren leveren. Onze spionnen zagen zopas op de Nürburgring de eerste vrucht van deze samenwerking. Het gaat om een prototype van een Aston Martin dat gecamoufleerd werd met een Vantage-koetswerk.

Geschreven door | 29/10/2014

Omdat deze Aston zo breed oogt, menen onze spionnen, dat het niet om een Vantage gaat maar wel om een platform van de volgende generatie. Die zal het modulaire VH-platform gebruiken dat ook zal dienen voor de toekomstige nieuwe DB9 en V8 Vantage. Op zich is dat goed nieuws want de constructeur uit Gaydon gebruikt het actuele aluminium onderstel al sinds … 1999.

Onze fotografen waren ook erg aandachtig want met hun fijn gehoor stelden ze vast dat de motor die ze hoorden op het mythische circuit  niet die van de V8 Vantage en nog minder die van de V12 was. Volgens hen ging het om de vier liter grote V8 biturbo die tussen de 462 en de 510 pk levert. Hij wordt eveneens gebruikt onder de motorkap van de C63 AMG berline en zit ook onder de kap van de recente AMG-GT.

Advertentie

De eerste Aston Martin die gebruik zal maken van deze innovaties, wordt normaal gezien de DB9 die in de loop van 2016 wordt verwacht. Verschillende bronnen zeggen dat we ons aan een designrevolutie mogen verwachten, zowel qua koetswerk als binnenin. De V8 Vantage zal ten vroegste in 2017 worden vernieuwd. We moeten dus nog even geduld hebben.

Wat verwacht u van de toekomstige Aston Martin-modellen ?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook