Tuning

Ares Design toont Corvette C2 met LS3-motor

Er gaat geen dag voorbij dat er niet over Ares Design wordt gesproken. De firma van Dany Bahar toonde de voorbije dagen al verschillende neo-retro projecten. Vandaag gaat het om een verrukkelijke versie van de Corvette C2, die moderne technologie onder de motorkap krijgt!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Aan de looks van de wagen werd niet geraakt, maar deze Corvette C2 heeft wel een vrij moderne V8-motor onder de kap. Het gaat om de 6.2 LS3 van de C5 die van 2005 tot 2013 werd gebruikt! Het is geen snelle motorwissel want de volledige motorruimte moest worden aangepast, net als de wielkasten. Verder ontwikkelde men een specifieke uitlaat en de motorkap werd geïnspireerd op die van de 427 om dit ‘big block’ te kunnen herbergen.

Deze V8-motor levert 518 pk en het vermogen gaat via een manuele (!) vijfversnellingsbak en een aangepast Viper Hammerhead differentieel naar de achterwielen.

Advertentie – lees hieronder verder

De tuner nam de gelegenheid te baat om het koetswerk en het interieur van deze geweldige C2 op te frissen. Vooraan komen er ledlichten, de velgen meten 19 en 20 inch en het koetswerk werd in metaalkleur gelakt. Binnenin zien we fraaie lederen stoelen, maar er werd eveneens een hedendaags infotainmentsysteem voorzien van Alpine audio met een vermogen van 500 W, twee USB-poorten en Bluetooth-connectiviteit.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon