Tuning

BMW M5 opgevoerd tot 625 pk

BMW lanceert de BMW M5 Competition waarbij het vermogen van de V8-motor werd opgetrokken van 600 naar 625 pk. Deze nieuwe versie stuurt ook een stuk scherper want bepaalde afstellingen werden bedacht voor gebruik op de Nordschleife van de Nürburgring.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 9 mei 2018 | Leestijd: 2 min

De V8-motor wint 25 pk dankzij enkele aanpassingen aan het inlaattraject en een licht verhoogd maximum motortoerental (+200 opm). De achtpitter levert bovendien 750 Nm tussen 1.800 en 5.800 opm zodat hij in amper 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u spurt. Voor de sprintoefening tot 200 km/u heeft hij 3 tienden van een seconde minder nodig in vergelijking met de basisversie van de M5, want hij klaart de klus in 10,8 seconden.

Net als bij de M4 Competiton Package gaat deze upgrade van het vermogen gepaard met enkele andere technische aanpassingen. De motorsteunen zijn anders, de demping wordt verfijnd, vooraan komen dikkere anti-rolstangen en het onderstel wordt 7 mm verlaagd. Tot slot is er een Sportmodus die de beste afstelling biedt om enkele rondjes te draaien op de Nürburgring.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon