Tuning

Opel Astra vermomd als racewagen

Als u op zoek bent naar een bijzondere Opel Astra GTC, dan is de oefening van de Duitse tuner Irmscher wellicht interessant. Irmscher komt immers met een variante van de driedeurs Astra. Die krijgt niet alleen een mechanische update, ook het interieur en het koetswerk worden aangepakt.

| Gepubliceerd op 1 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Maar laat ons wel wezen, de tuner heeft de GTC niet in een racemonster getransformeerd dat in staat is om met de Astra OPC te wedijveren. Die laatste is 280 pk sterk, spurt in 6 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een top van 250 km/u. Irmscher zorgde enkel voor nieuwe software voor het motorbeheer van de drukgevoede 1.4 liter grote benzinemotor. Deze viercilinder die Opel levert met 120 of 140 pk wordt met deze ingreep 170 pk sterk. Het extra vermogen zorgt ongetwijfeld voor potige hernemingen maar Irmscher geeft geen concrete data over de prestaties van de opgepepte Astra.

Deze Astra rijdt ook niet onopgemerkt aan u voorbij. Irmscher monteert nieuwe bumpers, een opvallende diffuser en een spoiler boven de achterruit. De originele uitlaat wordt vervangen door een exemplaar met vier pijpen. Ook qua onderstel wordt de Astra aangepakt want Irmscher legt de wagen 30 mm lager en monteert 20 duim grote velgen. Binnenin zien we een erg verzorgde aanpak met een nieuwe lederen bekleding en enkele aluminium details.

Advertentie – lees hieronder verder

Het belangrijkste nieuws is dat Irmscher slechts 100 exemplaren van deze Astra GTC wil bouwen. Wie te laat komt om eentje te bestellen, kan de meeste koetswerk- of onderstel accessoires ook afzonderlijk kopen om zijn eigen Astra GTC te personaliseren.

Bent u onder de indruk van deze Astra GTC Irmscher ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon