Verkeersveiligheid

43 nieuwe trajectcontroles gepland op Vlaamse gewestwegen

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft zopas aangekondigd dat er 43 nieuwe trajectcontroles op gewestwegen zullen komen. De installatie daarvan zal in overleg gebeuren met de plaatselijke autoriteiten die een aanvraag hebben ingediend.

Belga | Gepubliceerd op 21 apr. 2022 | Leestijd: 2 min

Naast de 43 nieuwe trajectcontroles staan er ook 8 nieuwe roodlichtcamera’s en 6 nieuwe flitspalen langs gewestwegen op de planning. De installatie van deze toestellen begint in 2022 en moet uiterlijk in 2023 voltooid zijn. Hiervoor zal een budget van 6,7 miljoen euro worden uitgetrokken.

Lydia Peeters

Advertentie – lees hieronder verder

“Het effect van trajectcontroles op de verkeersveiligheid is bewezen”, aldus Lydia Peeters. “Het aantal snelheidsovertredingen daalt met ongeveer 78%. Uit onderzoek blijkt ook dat het aantal ongevallen in de buurt van een flitstoestel met 15 tot 30% afneemt. Er gebeuren vooral minder ernstige ongevallen, een daling van meer dan 50%.”

Pas maar op…

Dit nieuws volgt kort op de uitspraak van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die heeft laten weten dat de pakkans tegen de zomer veel groter wordt. Zo worden de tolerantiemarges afgeschaft en zullen alle beschikbare snelheidscontroles constant actief zijn, in de plaats van om te zoveel tijd te worden uitgeschakeld.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon