Veiling

Verschillende auto’s van Bond-film te koop

Ter gelegenheid van 60 jaar James Bond organiseert Land Rover een opvallende veiling van onder andere wagens die tijdens de opnames van de Bond-film ‘No time to die’ werden gebruikt. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 05/08/2022 | Leestijd: 2 min

Concreet gaat het om twee Defenders, een Range Rover Sport SVR en een Jaguar XF, met als hoofdvogel een Defender 110 (schatting: tussen 358.432 en 597.392 euro). Deze wagens kwamen allemaal voor in actiescènes van No Time To Die en deden ook dienst voor promotionele activiteiten voorafgaand aan de release van de film.

Range Rover Sport SVR No Time To Die

Advertentie – lees hieronder verder

Een Defender 110 V8 Bond Edition, gecreëerd door SV Bespoke (de maatafdeling van het merk) en geïnspireerd op de specificaties van de Defenders gebruikt in de Bond-prent waarvan net sprake, zal ook te koop worden aangeboden (schatting: 238.000-358.025 euro). Veel minder hoog geprijsd is de Range Rover Sport SVR (schatting 95.751-143.627 euro) die in een achtervolgingsscène opdook. Het betreft een van de zes modellen die voor de opnames werden geleverd.

Opportuniteit voor de fans

De Jaguar XF (schatting: 59.682-83.5540 euro) is op zijn beurt een van de twee exemplaren die in de generiek van film te zien was. Deze wagens werden gebruikt om James Bond (Daniel Craig) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) te achtervolgen door de smalle, kronkelige straatjes van het spectaculaire Zuid-Italiaanse stadje Matera.

Vente Bond 3

De veilingSixty Years of James Bond‘ omvat in totaal 60 kavels. De online verkoop loopt van 15 september tot 5 oktober, bekend als James Bond-dag. Van de 60 voorwerpen zijn er 35 die met de geschiedenis van de beroemdste spion ter wereld te maken hebben (verspreid over 25 films). Denk aan posters, rekwisieten, kostuums en memorabilia.

De Defender, Range Rover en Jaguar uit No Time To Die behoren van hun kant tot de 25 kavels van de veiling die Christie’s en EON Productions op 28 september in Londen organiseren (enkel op uitnodiging). Fans en verzamelaars van over de hele wereld zullen uitsluitend online kunnen bieden.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie