Fun

68 keer geflitst door dezelfde radar: 31.150 euro aan boetes

Op Corsica heeft een motorrijder zich bewust 68 keer laten flitsen door dezelfde radar. Omdat hij vooraan werd geflitst, ging hij er van uit dat hij geen boete zou ontvangen. De plaatselijke gendarmes kwamen hem evenwel op het spoor en hij kreeg de gepeperde rekening gepresenteerd.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 21 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

De bestuurder van de krachtige Yamaha T-Max reed in de buurt van Bastia en speelde een spelletje met de flitspaal. Hij liet zich door dezelfde paal tot twaalf keer toe flitsen. Omdat de scooter vooraan geen kenteken heeft, dacht hij dat hij aan een boete kon ontsnappen. De recidivist zette zelfs een record neer van 153 km/u waar slechts 70 km/u is toegestaan.

Jammer genoeg voor hem vielen de verschillende overtredingen in amper drie maanden tijd ook op voor het centraal beheer van de overtredingen in het Franse Rennes. Een en ander werd doorgespeeld aan de plaatselijke autoriteiten op Corsica.

Advertentie – lees hieronder verder

 De gendarmes wisten de bestuurder te traceren en hij moest voor de rechtbank in Bastia verschijnen. Hij verzamelde 43 boetes van 600 euro, 19 van 250 euro en 6 van 600 euro voor een totaalbedrag van 31.150 euro. Bovendien werd zijn rijbewijs voor een periode van drie jaar ingetrokken.

Vindt u dit een terechte straf?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon