Een tweedehandswagen kopen

Een tweedehandswagen kopen met overschrijving of financiering?

Natuurlijk ligt de keuze tussen lenen en niet lenen persoonlijk. Soms heb je een auto gewoon echt meteen nodig en bovendien liggen de leningtarieven momenteel laag. Maar blijf er rekening mee houden: lenen kost altijd geld….

Autovlan.be | Gepubliceerd op 19 mei 2016 | Leestijd: 2 min

Hou er rekening mee dat de rente voor een occasiewagen gemiddeld zo’n 2% hoger ligt dan die van een nieuwe auto. Dit komt omdat verzekeraars ervan uitgaat dat er sneller iets mis kan gaan met een reeds gebruikt exemplaar én dat de waarde bij een eventuele naverkoop lager zal liggen. De duur van de lening is in de regel ook korter bij een occasie.

Verschillende formules

Advertentie – lees hieronder verder

Voor financieringen bestaan in ieder geval verschillende formules, gaande van het betalen van een voorschot plus maandelijkse aflossing tot een maandelijkse aflossing plus het betalen van een groot eindbedrag tegen het einde van de aflossingsdatum. Meestal spreken we in dat laatste geval over de waarde van het voertuig bij overname.

Sowieso is het aan te raden dat, als je een lening aangaat, je het voertuig als onderpand aanbiedt en je dus geen persoonlijke – en duurdere – lening afsluit. Voor zelfstandigen is lenen dan nog eens extra interessant omdat zij deze kunnen inbrengen bij de belastingen…

Klik hier voor een autolening aan 0.89%!

Van plan om binnenkort een tweedehandsauto te kopen? Klik dan hier om het grootste zoekertjesaanbod van België te ontdekken! Je kan er niet enkel auto’s kopen maar ook gratis verkopen!

Ben je eerder geïnteresseerd in een nieuwe auto? Dan kan je op Gocar.be terecht om de ideale nieuwe stockwagen te vinden bij een verdeler in de buurt!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon