Actualiteit

24.000 autonome Volvo’s voor Uber

Uber, de aanbieder van ritten met bestuurder, heeft een overeenkomst getekend met Volvo Cars voor de levering van 24.000 autonome voertuigen voor zijn vloot. Mogen we daarin een nieuwe stap zien van deze technologie naar een toepassing op erg grote schaal?

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 24 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

De modellen in kwestie zijn XC90’s die speciaal zijn aangepast om alle nodige systemen en aanpassingen te herbergen voor het zelfstandig rijden. Maar Uber kan zelf de hardware installeren die het verkiest. De leveringen gebeuren in 2019 en 2020 en het eerste zuiver autonome voertuig zou in 2021 in dienst moeten worden genomen.

Hoewel de particuliere taxidienst nog niet heeft bekendgemaakt waar deze grote première zal gebeuren, zou dat ergens in Californië zijn, waar de maatschappelijke zetel gevestigd is van deze start-up. Het is ook de enige staat die vrij verkeer van autonome voertuigen toelaat. Dat laatste punt blijft trouwens een van de grootste uitdagingen voor Uber voor het zijn diensten kan uitbreiden.

Advertentie – lees hieronder verder

Het in gebruik nemen van autonome voertuigen is uiteraard zeer belangrijk voor Uber, want zijn belangrijkste kostenpost blijft… het loon van zijn bestuurders.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon