Actualiteit

Amper 1 kind op 4 correct vastgeklikt in de auto

Geschreven door Nicolas Morlet | 21/02/2018

Volgens VIAS (het voormalige BIVV) zou slechts één kind op vier kleiner dan 1,35 meter correct ingesnoerd zijn in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat het instituut onder 1.000 kinderen heeft uitgevoerd.

Het onderzoek werd in het hele land gedaan en toonde aan dat 23 procent van de kinderen correct vastgemaakt was én in een aangepast stoeltje zat. De helft zat in een goed stoeltje, maar was slecht ingegordeld, terwijl bij 14 procent zowel de gordeldracht als de stoel verkeerd waren. Maar nog erger is dat liefst 13 procent van de kinderen gewoon los in de auto zat.

Meer gedetailleerd bleek dat kinderen het vaakst juist in de auto vastgeklikt worden in Brussel, want daar was dat bij 26 procent het geval, tegenover 24 procent in Wallonië en een schamele 21 procent in Vlaanderen. Grootouders lijken beter voor hun nageslacht te zorgen, want die hadden hun kleinkinderen telkens zonder fout vastgemaakt.

De ouders die hun kinderen niet op de juiste manier vervoeren, lijken zich daar vooral niet van bewust, want 77 procent van hen was ervan overtuigd dat hun uk op een veilige wijze was bevestigd.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's