Actualiteit

Autokeuringsattest langer geldig

Aangezien de autokeuringscentra al sinds het ingaan van de lockdown op 13 maart gesloten zijn, kan niemand zijn voertuig nog aanbieden voor de verplichte keuring en kan men dus met een vervallen attest komen te zitten. Daarvoor biedt de administratie gelukkig een noodmaatregel… (foto: Belga)

Geschreven door Belga | 02/04/2020

Is voorzien: een uitstel of een verlening van de technische keuring met 4 maanden in Vlaanderen en 6 maanden in Wallonië. Het verschil is te wijten aan de regionale bevoegdheden inzake mobiliteit. Voor Brussel werd officieel nog geen beslissing genomen, vernemen we uit goede bron.

Een uitzondering op de regel zijn de keuringsbewijzen met beperkte geldigheid: het rode keuringsbewijs of het groene keuringsbewijs met beperkte geldigheid van 3 maanden. Daarvan wordt de termijn niet aangepast.

In deze periode voorzien de autokeuringscentra nog wel een beperkte dienstverlening. Bedrijfsvoertuigen +3,5 ton zijn nog steeds welkom, net als herkeuringen, prioritaire voertuigen en administratieve keuringen voor de inschrijving voor bedrijfsvoertuigen of een overdracht tussen echtgenoten of naar kinderen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's