Actualiteit

BMW 328i : het nieuwe wapen van de wegpolitie

Geschreven door Laurent Norro | 06/08/2015

Als u tijdens de 21 juli-viering aandachtig hebt gekeken naar de voertuigen van onze politiediensten, zal het u wellicht zijn opgevallen dat de federale politie over nieuwe wagens beschikt. De meest opvallende exemplaren zijn zonder meer de BMW 328i berlinemodellen.

In de toekomst zullen er veertien stuks van deze BMW worden ingezet op onze Belgische snelwegen. Alle voertuigen moeten nog deze zomer worden geleverd. Als u een van deze wagens in uw achteruitkijkspiegel ziet opdoemen, kan u maar beter even de voet van het gaspedaal halen. De motor van de 328i heeft immers bijzonder veel vermogen en trekkracht.

De prestaties liggen ook aan de basis van de keuze voor deze wagen. Etienne Dehareng werkt voor de aankoopdienst van de federale politie en ziet het als volgt : “Onze agenten moeten tijdens hun interventies kunnen rekenen op een krachtige wagen. Met deze BMW 3-Reeks kunnen de gebruikers het vermogen gebruiken op momenten dat dit noodzakelijk is.”

Deze BMW heeft inderdaad voldoende vermogen. De 328i beschikt over een viercilinder in lijn motor die 245 pk en 350 Nm levert. Met dat potentieel spurt de BMW in amper 5,9 seconden naar 100 km/u en hij haalt een top van 250 km/u. Dat moet volstaan om laagvliegers te onderscheppen.

De federale politie heeft overigens nog BMW-modellen in haar vloot. Ze beschikken immers al over een zestigtal 325d modellen. Die werden tussen 2010 en 2012 geleverd.

Denkt u dat de federale politie een goede keuze heeft gemaakt ?

Trefwoorden

Lees ook