Actualiteit

BMW bouwde 2 miljoen exemplaren van dit model

Geschreven door Laurent Norro | 20/03/2015

Als u liefhebber bent van de BMW 1-Reeks, dan wordt het stilaan tijd om actie te ondernemen. De actuele versie, die net een facelift achter de kiezen heeft, zal de laatste BMW 1 zijn met achterwielaandrijving. BMW is vastbesloten om de volgende generatie met voorwielaandrijving te bouwen. Bovendien kregen we net te horen dat BMW 2 miljoen exemplaren van deze compact heeft gebouwd dus kunnen we ons wellicht aan een speciale serie met een fraaie uitrusting verwachten.

Voor de constructeur is dit een belangrijke mijlpaal want BMW heeft 11 jaar nodig gehad om dit doel te bereiken. De 1-Reeks is ook een bijzondere wagen want het is de enige binnen dit segment met achterwielaandrijving. Er bestaan bovendien drie koetswerkvarianten : de berline met 3 of 5 deuren, de coupé en de cabrio. Kortom, iedereen zal zijn gading wel vinden binnen het gamma.

De jongste versie wordt slechts als drie of als vijfdeurs geleverd. De snuit van de nieuweling oogt duidelijk agressiever en achteraan worden de lichtunits aangepast. Ze werden geïntegreerd in de achterklep. De wagen komt ook met een betere standaarduitrusting en het motorgamma is opgebouwd uit drie-, vier- of zescilinders met een vermogen tussen de 109 en de 326 pk.

 (21-01-15)

Het 2.000.000ste exemplaar is een 120i (vijfdeurs) in Estoril blauw metaalkleur en voorzien van een M Sport pack. De wagen is inmiddels onderweg naar zijn nieuwe eigenaar in Japan.

Bent u tevreden dat de volgende generatie 1-Reeks een voorwielaandrijver wordt ?

Trefwoorden

Lees ook