Actualiteit

Chevrolet Corvette en Camaro: het einde in zicht?

Geschreven door Nicolas Joannès | 04/06/2019

Vanaf september zullen de huidige Chevrolet Corvette en Camaro niet meer verkocht worden in Europa. Zoals vaak liggen ook hier de nieuwe milieunormen aan de basis van de beslissing. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze volledig van ons continent zullen verdwijnen!

De huidige modellen van de Chevrolet Corvette en Camaro zullen vanaf september niet meer verkocht worden in Europa, omdat ze niet meer voldoen aan de milieunormen. In de komende maanden zullen ze dus stilaan uit de showroom verdwijnen.

In hun huidige vorm, althans. Dit afscheid wil namelijk niet zeggen dat het doek volledig gevallen is voor de muscle cars van Chevrolet. Tegen het einde van het jaar wordt er trouwens een facelift van de Chevrolet Camaro verwacht die best wel eens zou kunnen zijn uitgerust met een meer ecologische motor.

En deze zomer wordt er ook een heel nieuwe generatie van de Corvette verwacht. We weten al dat de motor centraal zal liggen en dat die ook compatibel zou kunnen zijn met de nieuwe Europese milieunormen.

Trefwoorden

Lees ook