Actualiteit

Nieuwe Range Rover Evoque behaalt 5 EuroNCAP sterren

Geschreven door Belga | 15/04/2019

De compacte Britse SUV Range Rover Evoque behaalde 94 % voor de bescherming van volwassen inzittenden – de hoogste score voor een Jaguar of Land Rover tot nog toe – en 87 % voor de bescherming van jonge passagiers achterin.

Zo ontpopt de Evoque zich als de jongste Land Rover met een EuroNCAP-veiligheidsscore van vijf sterren en sluit hij zich aan bij de recentste Range Rover Velar en Land Rover Discovery. De nieuwe Range Rover Evoque, die op de nieuwe ‘Premium Transverse’-architectuur van Land Rover staat, is standaard uitgerust met de nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen, zoals een noodremhulp, een rijstrookassistent, parkeersensoren voor- en achteraan en een camera achteraan om verkeersongevallen te helpen voorkomen.

Eigenaars kunnen daar nog twee optiepakketten aan toevoegen. Het Park Pack omvat Park Assist, een 360°-parkeerhulpsysteem, Rear Traffic Monitor en Clear Exit Monitor, terwijl het Drive Pack een adaptieve snelheidsregelaar, een dodehoekassistent en een noodremhulp bij hoge snelheid verenigt voor meer gebruiksgemak en veiligheid onderweg.

Bovendien zorgt een compleet airbag- en gordelsysteem in het hele interieur plus een voetgangersairbag ervoor dat eigenaars erop kunnen vertrouwen dat de SUV zowel de inzittenden als andere weggebruikers zal beschermen. De nieuwe Range Rover Evoque is vanaf nu in België te bestellen vanaf € 38.600.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's