Actualiteit

Een beetje koffie in uw Ford ? Ja, ongeveer…

Geschreven door Nicolas Morlet | 26/12/2019

De circulaire economie wint aan terrein, en de autowereld vormt daarop geen uitzondering ! De Ford Groep werkt samen met McDonalds aan een pilootproject om bepaalde onderdelen te produceren uit … afval van koffiebonen.

Gedurende het koffiebrandproces worden de koffiebonen op natuurlijke wijze uit hun schil verwijderd. Deze schillen worden meestal weggegooid of verbrand, en dat interesseert de ingenieurs van Ford. Ze kunnen namelijk gebruikt worden voor de fabricage van koplamplenzen, maar ook voor de versterking van andere onderdelen door ze te vermengen met andere biologisch afbreekbare elementen.

De Ford Mustang kan zo een van de eerste modellen worden die gebruik zou maken van deze innovatie waarmee de productie 25% minder energie kost vergeleken met traditionele onderdelen, terwijl ze ook nog 20% lichter uitvallen.

Volgens de constructeur vereist elk stuk 300.000 koffieboonschillen, wat de keuze voor McDonalds als partner verklaart: de fastfoodreus serveert alleen al op de Amerikaanse markt jaarlijks 822 miljoen kopjes koffie.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's