Actualiteit

Gezondheidspas in Frankrijk: wat je erover moet weten

Geschreven door Maxime Hérion | 16/07/2021

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, breidt de Franse regering het gebruik van de zogenaamde gezondheidspas uit. Dit is wat je moet doen voordat je op vakantie vertrekt naar Frankrijk.

Hoewel de gezondheidspas al meer dan een maand bestaat, is het gebruik ervan uitgebreid in Frankrijk. Deze “pass sanitaire” bewijst dat je volledig gevaccineerd bent, dat je een negatieve PCR-test op zak hebt of dat je immuun bent omdat je covid-19 al hebt gehad. De gezondheidspas is verkrijgbaar in digitale of papieren vorm en is van toepassing op iedereen vanaf 12 jaar. Frankrijk heeft de termijn verkort van 14 tot 7 dagen na de tweede vaccinatie. In het geval van een Johnson & Johnson-vaccinatie (eenmalige dosis) moet je 4 weken wachten. De PCR-test moet binnen 48 uur zijn uitgevoerd en de termijn is 72 uur voor een grensovergang. Een natuurlijke immuniteit (PCR positief) moet meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden “oud” zijn.

Waar voorleggen?

Voorlopig is de gezondheidspas alleen verplicht voor bijeenkomsten van meer dan 1.000 personen, maar vanaf 21 juli zal het gebruik ervan worden uitgebreid tot vrijetijds- en culturele plaatsen (theaters, bioscopen enz.) met meer dan 50 personen. Begin augustus zal het gebruik ervan worden uitgebreid tot cafés (inclusief terrassen), restaurants, langeafstandstreinen, ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen.

Hoe kom je eraan?

De beste manier is om de CovidSafeBE app te downloaden, die je de QR code geeft om je vakantie veilig te laten verlopen. De website kan je ook afprintbare certificaten bezorgen, ook voor negatieve tests.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's