Tesla Model 3-enquête: 98% tevreden, Autopilot soms gevaarlijk

Uit een grote enquête afgenomen bij vijfduizend Tesla Model 3-bezitters blijkt dat de tevredenheidsgraad bijzonder hoog ligt. Maar liefst 98% van de ondervraagden zou opnieuw dezelfde auto kopen.

Tesla Model 3-enquête: 98% tevreden, Autopilot soms gevaarlijk

Volgens een onderzoek van Bloomberg in de Verenigde Staten zou 99% van de eigenaars van Tesla Model 3 hun auto aanbevelen aan vrienden en familie. Nog eens 98% zei dat het voertuig hun verwachtingen overtrof. Positieve mond-op-mondreclame… voor een merk dat zelf geen reclame maakt.

Het tweede deel van het onderzoek bracht problemen met de dienst naverkoop aan het licht. Wel was zowat iedereen vol lof over de efficiëntie van de snelladers en van de accu. In dit opzicht lijkt de kleine Tesla meer voldoening te geven dan alle andere elektrische auto’s op de markt, met inbegrip van de Model S.

Tot slot richtte de studie zich op de Autopilot-functie van de Model 3. Dat snufje verhoogt de veiligheid volgens 90% van de bestuurders. Achtentwintig procent claimt zelfs dat deze automatische piloot hen al eens uit een gevaarlijke situatie heeft gered. Daartegenover beweert 13% van de respondenten dat de Autopilot hen net in een gevaarlijke situatie heeft gebracht…

VW en Toyota geven Tesla-superioriteit toe…