Actualiteit

Volvo pakt (ook in België) uit met uitgebreid ouderschapsverlof

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/03/2021

Volvo pakt uit met 24 weken betaald ouderschapsverlof voor al zijn werknemers, ook in België. Al op 1 april wordt dit nieuwe beleid doorgevoerd.

Er is welgeteld één voorwaarde om aanspraak te maken op de 24 weken ouderschapsverlof, namelijk minstens één jaar in dienst zijn bij Volvo. De maatregel heeft volgens de fabrikant betrekking op zowat 40.000 personeelsleden wereldwijd. Wie het verlof opneemt, krijgt 82% van het basisloon netjes doorbetaald.

“We willen een cultuur creëren die gelijkwaardig ouderschap voor zowel mannen als vrouwen ondersteunt”, zegt Håkan Samuelsson, Chief Executive Officer, in een persbericht. “Als we ouders steunen om een goed evenwicht tussen hun werk- en gezinsleven te vinden, helpt dat de genderkloof te dichten en kan iedereen in zijn of haar carrière uitblinken. We zijn altijd al een familie- en mensgericht bedrijf geweest. Met het Family Bond-programma tonen we hoe belangrijk die waarden voor ons zijn en dat zal ons merk uiteindelijk versterken.”

Andere bedrijven motiveren

Na de analyse van de resultaten van het proefproject voor ouderschapsverlof kwam Volvo tot de conclusie dat het personeel het beleid waardeerde omdat het genderneutraal is en aan de persoonlijke behoeften kan worden aangepast. De resultaten van dit beleid zullen gepubliceerd worden zodat andere bedrijven het voorbeeld kunnen volgen.

Trefwoorden

Lees ook