Autosalon

Abarth op het Autosalon van Brussel 2023

Abarth onthult in Europese première zijn eerste elektrische model, de 500e. Maar dat betekent niet dat de versies met verbrandingsmotor meteen verdwijnen.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 11 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Als sportief zustermerk van Fiat staat Abarth voor een uitdaging: hoe maak je liefhebbers van brullende verbrandingsmotoren warm voor een stille elektrische auto? Het antwoord van de Italianen is de 500e, die probeert om de sensaties van een Abarth-benzinemotor te evenaren. Dan begint al wanneer je de elektromotor start, want dan hoor je … een gitaar. Om een gelijkaardige ervaring te creëren tijdens het rijden, bedacht Abarth een geluidsgenerator die de klank van een klassieke benzinemotor nabootst. Niet jouw smaak? Gelukkig kun je het systeem ook uitschakelen.

De Abarth 500e is 154 pk sterk, een boost tegenover de 118 paarden van de Fiat 500e waarop hij gebaseerd is. De elektrische stadsmus van Abarth, die je nu al kunt bestellen, spurt in 7 seconden van 0 naar 100 km/u. Het meergewicht is een nadeel maar volgens Abarth is de 500e in bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld van 40 naar 60 km/u) toch sneller dan zijn benzinebroers met 1.4-turbomotor.

Advertentie – lees hieronder verder

Abarth 500e

595 en 695

Over de bestaande benzinemodellen gesproken: die blijven in het gamma en werden lichtjes aangepast voor 2023. Je kunt kiezen uit de Abarth 595 (165 pk) of de Abarth 695 (180 pk), als driedeurs of cabriolet met stoffen schuifdak. Daarna is het nog een kwestie van uitrustingsniveau (Turismo of Competizione), kleur (zoals het nieuwe Orange Racing) en optiepakketten.

Abarth 595

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon